Monday, April 21, 2014

Akik kihagyják az idei foci vb-t


Kádár Hanga

Az idén Brazíliában rendezik meg a labdarúgó világbajnokságot. Luxusszintű stadionok, harminckét csapat és hatvannégy mérkőzés, mégis vannak ismert nevek, akik kihagyják a legújabb szezont.

Radamel Falcao gólöröm közben 
Elsősorban Kolumbia indul a vb-n veszteséggel, ugyanis Radamel Falcao térdsérülése, pontosabban elülső keresztszalag-szakadása miatt nem tud részt venni a bajnokságon. A Kolumbiában született huszonnyolc éves futballista jelenleg az AS Monaco klub egyik legkiválóbb játékosa, de játszott a FC Portóban és az Atletico Madridban is. A Tigris sérülését a Monts d’Or Azergues Foot–Monaco Francia Kupa-találkozón szerezte, amikor Soner Ertek török focista ráesett, miközben megpróbált labdát szerelni. Bár hordágyon vitték ki Falcao-t, és orvosa szerint súlyos a sérülése, van némi esélye arra, hogy játszhasson nyáron.

Elégedett "szárnyalás": Benteke, sérülése előtt

Christian Benteke azonban biztosan nem vehet részt az idei bajnokságon, ugyanis elszakadt az Achilles ina egy edzés során. A birminghami Aston Villa FC belga csatára legalább 6-8 hónapig nem tud majd futballozni, így már teljesen biztos, hogy ő sem vesz részt a tornán.




Strootman labdát szerel
A hollandok sem örülnek annyira, hiszen az idei mérkőzésekről hiányozni fog egyik legkedveltebb középpályásuk: Kevin Strootman. Az SSC Napoli olasz labdarúgó klub játékosát nemrég műtötték térdszalag-szakadás miatt. Sérülését a Napoli stadionjában szerezte a bajnoki rangadó meccsen. Bár az amszterdami műtéte sikeres volt, a hollandok nem számíthatnak rá a vb mérkőzésein, és egyelőre még nem is döntöttek afelől, hogy kit állítanak majd a játékos helyére.


S bár Mario Balotelli és Ashely Cole is kihagytak egy-két világbajnoki selejtezőt, nyáron minden bizonnyal játszhatnak, mi pedig reméljük, hogy nem lesz több veszteség az idei tornán.




No comments:

Post a Comment