Wednesday, May 21, 2014

Aki tudja, tanítja – a tanár-diák meccs összefoglalója

Tanár-diák focimeccs, egy újabb esély, hogy az újságíró szakos legények megmutassák, milyen fából is faragták őket, azonban idén sem sikerült megtörni azt a sorozatot, miszerint évek óta elpáholják a tanárok a diákokat, a gyepen. A fiataloknak mindössze kétszer sikerült bevarázsolnia a labdát a kapuba, míg tanítóink minden tíz percre tartogattak egy-egy gólt, s pár gólhelyzetet is.

Győrffy Gábor ezúttal is hasított a kapuban
A kétszer huszonöt perces játék bíró nélkül is akadálymentesen folyt, gyönyörű védéseket láthattunk mindkét csapat kapusától, a hátvédek is tették a dolgukat, tiszta és pontos passzok, élmény volt nézni. Annak ellenére, hogy az első tíz percben a ballagó csapat a védekező taktikát választotta, s csak néha törtek előre, a tanároknak mégis 12 perc kellett az első gólig. Egy ellentámadás során, Győrffy Gábor tanár úr enyhén lesérült, azonban a szurkoló diákok pechére tovább védte a hálót, igen eredményesen. Az első félidőben csak egy gólt láthattunk, ám egy percig sem volt unalmas, a számos gólhelyzet, kapura rúgás és bravúros védés nem hagyta lankadni a figyelmet.

A második félidőben felgyorsultak a dolgok, nem kellett két perc, máris betalált az egyik tanár-csatár. Röpke három perc múlva ezúttal a diák csapat sózott egy nagy hetest a hálóba, s ezen felbátorodva inkább támadtak, mint védekeztek, de Gáboron mégsem találtak fogást. Meg kell hagyni, nagyon tud a tanár úr. Pár perccel később újabb gólt szerzett a tanár csapat, így a második félidő hetedik percében 3-1 volt az állás az „öregek” javára.

Diákos lendület, stabil védekezés
A tizenharmadik percben tanáraink újabb támadásba lendültek, ezúttal sem eredménytelenül, a labda csigalassúsággal ugyan, de bekúszott a hálóba, pár centire elkerülve a kapust, akinek nem sikerült időben a labda után nyúlnia. Potyagól ide vagy oda, ilyen is kell. 4-1 az állás, s csak 10 perc van még hátra a játékidőből, de esély mindig van javítani az álláson, s ezt a fiatalok ki is használták, 4-2 a tanárok javára a 17. percben. Ám a találatra máris érkezik a válasz, még egy szép lövés, immár az ötödik gólt rúgták be pár másodperccel a meccs vége előtt, s ezzel el is dőlt az állás, 5-2 a tanárok javára.

Jutott idő poénokra is
Mindkét csapat kapusa remekelt, csatárok sem kímélték egymást vagy a labdát, a hátvédeket kicselezni sem volt egyszerű, mégis a tanárok csapata vezetett legalább két gól előnnyel egész meccs alatt. Stanik Bence mesterhármasa, egyenesen biztosította a győzelmet. Mi lehet a titkuk? A diákokkal ellentétben évről évre egy csapatként szállnak fel a pályára, így nem csoda, hogy összekovácsolódtak, kiismerték egymás erősségeit, s ez a tény évek óta hozzásegíti a csapatot a nyertes „kupához”.

BBTE Újságírás szak, tanár-diák focimeccs
(Kolozsvár, 2015.05.20., a Gheorghe Șincai Elméleti Líceum pályája) 

Végeredmény: 5–2 a tanároknak
Gólszerzők: Stanik Bence (mesterhármas), Péter Árpád, Orbán Zsolt, ill. Molnár Szabolcs (büntetőből) és Polacsek Péter

Tanárok csapata: Győrffy Gábor, Könczey Elemér, Stanik Bence, Péter Árpád, Székely Imre, Toró Tibor, Balázs Attila, Orbán Zsolt.

Diákok csapata: Szén Sándor, Szilágyi Zsolt, Kozma Csaba, Leitner Roland, Molnár Szabolcs, Rusz Péter, Polacsek Péter, Nagy Attila.

Tudósított: Nagy Kamilla
Fotók: Csomor Cecília

A fotókra kattintva galéria nyílik!


No comments:

Post a Comment