Sunday, May 25, 2014

Mit várunk Monte Carlótól?



Az idei Forma 1 szezon legizgalmasabb futama talán a hat héttel ezelőtti bahreini volt. Lehet, kissé túlságosan is. 

Gutierez és Maldonado balesete



Először minden jól ment. Az időmérő edzést Nico Rosberg nyerte, viszont társa, a második helyről induló Lewis Hamilton, a futamon indulásból legyűrte, és ezt a pozíciót a verseny befejezéséig tartotta.

Rosberg is esélyesnek tűnt, hiszen mindvégig Hamilton nyomában volt, illetve néhány másodpercre meg is előzte csapattársát, azonban az angolnak volt néhány leszorító manővere. Az izgalomból nem volt hiány.

Néhány másodperccel lemaradva a Red Bull is hasonló helyzetben volt. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is élet-halál harcot vívtak, de meglepetésünkre jött az utasítás Vettelnek a 16. körben, hogy el kell engedni az ausztrált, mert gyorsabb. Később a mexikói Sergio Perez lekörözte a Red Bullt, így ő is dobogóra került.

Az izgalomból talán túlságosan is kijutott: a 13. körben Adrian Sutil esett ki, mivel ütközött Jules Bianchival és letörött a szárnya. Bianchinak defektje lett. De nem ez volt a csúcspont: a 40. körben Pastor Maldonado jött ki a bokszutcából, és alaposan elnézve a féktávolságot az első kanyarban oldalból belerohant Esteban Gutierezbe, akinek az autója a fején is átfordulva alaposan összetört, aztán a kerekeken landolt. A pilóta nem sérült meg, de néhány másodpercig nem mozdult, majd csak annyit kérdezett: „Mi történt?” Valóban, nem vette észre a semmiből megjelenő Lotust.

A kiesettek: Kevin Magnussen, Esteban Gutierrez, valamint Marcus Ericsson, Jean-Eric Vergne és Adrian Sutil.

A sportot valóban az izgalomért szeretjük, és ezt várjuk monacótól is. De azért a kéz- és lábtörést nem szószerint kívánjuk a pilótáknak. Jó szórakozást ma este!

Sárosi Norbert István

No comments:

Post a Comment