Sunday, May 25, 2014

Rúgnak a lovak a Mercedes istállóba

                                              ( Kép forrása: www.formula1.com

Az idei (61.) Monacoi nagydíjat is Nico Rosberg uralta, akárcsak tavaly. Magabiztosan nyerte meg a futamot, annak ellenére, hogy többször is nagyot fékezett, és több körön keresztül panaszkodott a csapata az üzemanyagfogyasztására. Csapattársa Lewis Hamilton az előkelő 2. helyet szerezte meg, ám korántsem volt elégedett. Hiszen a világbajnoksági rangsorban is visszacsúszott a 2. helyre. A dobogó harmadik fokára a Red Bull újjonc Daniel Ricciardó állhatott fel. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, jól elkapta a rajtot és feljött a 3. helyre. Ám a műszaki gondok ezúttal sem kímélték meg, így el sem kezdte a versenyt, már be is kellett fejeznie azt. Mivel ez a pálya a folyamatos koncentrációról szól, nem volt hiány balesetekben sem. A biztonsági autó kétszer is megtisztelte jelenlétével a száguldó cirkusz pilótáit. Sergio Perez és Jenson Button ütközésének köszönhetően ért véget Perez autóversenyzése, és lépett színre először a Safety car. Majd a figyelmetlen Adrian Sutil, aki senkitől sem zavartatva szaladt bele a palánkba, hívta ismét a versenyzők közé a biztonsági autót.

Idő közben, az élen a két Mercedes küzdött egymással. Hamilton talán jobban is, mint kellett volna, hiszen már a 15. körben gumikopásra kezdett panaszkodni. Egyetlen esélye sem volt az előzésre, és frusztrációját szóban is kifejezte, amikor elbírálta csapatának döntését a kerékcserékkel kapcsolatban. Majd mindenki meglepetésére kijelentette, hogy a bal szemére nem lát semmit, és így nem tud versenyezni. Pár körön keresztül Nico határozottan előrébb került, így hiába nyerte vissza látását a brit, már semmi esélye nem volt a győzelemre. Ám ráadásként megkapta nyakára az ausztrál Ricciardót, aki a végsőkig küzdött a 2. helyért.

A verseny után, határozottan érezhető volt az ellenszenv a két pilóta között. Hamilton arcán egyetlen halvány mosoly sem volt, mialatt Nico sem titkolta elégedettségét. Egymáshoz sem szóltak, sőt, a csoportkép készítésénél Hamilton hozzá sem ért csapattársához. A feszültséget a mindig mosolygó Ricciardó próbálta megtörni, nem túl nagy sikerrel. Érezhetőek voltak az indulatok a Mercedes házatáján. Tehát Rosberg az első a világbajnokság listáján, de mögötte kukucskál a vérszemet kapott Lewis, aki bizonyára szemcseppet fog beszerezni a következő futamra.

A Monacói Nagydíj hivatalos végeredménye:
1. Nico Rosberg
 Mercedes

2. Lewis Hamilton
 Mercedes

3. Daniel Ricciardo
 Red Bull
Renault
4. Fernando Alonso
 Ferrari

5. Nico Hülkenberg
 Force India
Mercedes
6. Jenson Button
 McLaren
Mercedes
7. Felipe Massa
 Williams
Mercedes
8. Romain Grosjean
 Lotus
Renault
9. Jules Bianchi
 Marussia
Ferrari
10. Kevin Magnussen
 McLaren
Mercedes
11. Marcus Ericsson
 Caterham
Renault
12. Kimi Raikkönen
 Ferrari

13. Kobajasi Kamui
 Caterham
Renault
14. Max Chilton
 Marussia
Ferrari
Kiestek:
Esteben Gutierrez
 Sauber
Ferrari

Valtteri Bottas
 Williams
Mercedes

Jean
Eric Vergne
 Toro Rosso
Renault
Danyiil Kvjat
 Toro Rosso
Renault

Sebastian Vettel
 Red Bull
Renault

Sergio Perez
 Force India
Mercedes

Pastor Maldonado
 Lotus
Renault


A világbajnokság állása:
1. Nico Rosberg 122 pont
2. Lewis Hamilton 118
3. Fernando Alonso 61
4. Daniel Ricciardo 54
5. Nico Hülkenberg 47
6. Sebastian Vettel 45
7. Valtteri Bottas 34
8. Jenson Button 31
9. Kevin Magnussen 21
10. Sergio Perez 20
11. Felipe Massa 18
12. Kimi Raikkönen 17
13. Romain Grosjean 8
14. Jean-Eric Vergne 4
15. Danyiil Kvjat 4
16. Jules Bianchi 2

Keresztes Bea

No comments:

Post a Comment